Razgovor sa direktorom kluba Mišelom Stajkovićem!

Danas razgovaramo sa direktorom Zvijezde 09 gospodinom Mišelom Stajkovićem:

Možete li nam reći razloge dolaska u Zvijezdu 09?

Više puta sam razgovarao sa predsjednikom Zvijezde 09 Borisom Stanišićem, kako u Francuskoj tako i u Bijeljini, gdje mi je ponuđeno da budem direktor Zvijezde 09 i da kroz svoje višegodišnje iskustvo pomognem Zvijezdi 09 da postane lider u regionu, kako u omladinskom sastavu, tako i seniorskom.

Šta djeca dobijaju dolaskom u Zvijezdu 09?

Dolaskom u Zvijezdu 09, djeca dobijaju kompletan stručni i pedagoški rad. Uslove za treninge koji se mogu porediti sa evropskim klubovima, smještaj, ishranu i oporavak igrača u slučaju povrijeda. Svakako, škola i obrazovanje igrača su nam mnogo bitni i tu stavljamo poseban akcenat. Iz kompeksa Etno sela Stanišići, naši članovi imaju obezbjeđen prevoz do škole i povratak nazad. Ono što treba da naglasim je da djeca kod nas ne plaćaju članarinu već se mjesečno stipendiraju u dogovoru sa Upravom kluba.

Šta djeca dobijaju kad završe Akademiju Zvijezda 09?

Kao prvo, mi juniore usmjeravamo u prvi tim. Poznato je da je 5 juniora trenira i igra sa prvim timom Premijer ligu BiH. Potpisali smo memorandume o saradnji sa klubovima iz Francuske, Holandije, Belgije i Španije tako da naši akademci imaju prolaz prema evropskim klubovima. Moram da naglasim da su igrači Zvijezde 09 počeli da odlaze na probu u Francuskoj. Taj trend u narednom periodu biće nastavljen, ne samo sa Francuskim klubovima nego i sa ostalim partnerskim klubovima iz drugih zemalja.

Koje su ambicije prvog tima?

Ambicije prvog tima su da se ostane u Premijer ligi BiH. Svakako u narednom periodu plan nam je da postanemo stabilan učesnik premijer lige BiH. Klub kao Zvijezda 09, sa ovakvom infrastrukturom, ambicijama rukovodstva kluba, zaslužuje da bude stabilan premijerligaš i naši planovi su usmjereni prema tome.

Na kraju, zahvalio bi se predsjedniku Borisu Stanišići i njegovoj porodici na ukazanom povjerenju i nadam se da ćemo zajednički ostvariti zacrtane ciljeve – zaključio je Mišel Stajković.

Branimir Đokić