Darko Nestorović nakon četvrte pobjede u nizu

Fudbaleri Zvijezde 09 u drugom delu jesenjeg šampionata Bosne i Hercegovine igraju kao preporođeni. Nalaze se u sjajnoj seriji od četiri pobede, pa su napustili i začelje tabele i pokazali da neće biti siguran putnik u niži rang, kako su mnogi najavljivali. U zadnjem kolu pao je šampion Zrinjski, golom Selmira Mahmutovića u 86. minuti meča u Ugljeviku.

Krenuli su iz Etno sela sa pobedom u Tuzli protiv Slobode. Zabeležili su trijumf od 0:3, pa su nakon toga padali Gošk kod kuće, Željezničar na Grba vic i sada šampion Zrinjski . Ova zadnja tri okršaja dobili su sa po 1:0.

Tvorac ovog ‘’čuda’’ je Darko Nestorović. On je na klupi zamenio Milana Đuričića Đumija, a uz  morao je i da ‘’čisti’’ svlačionicu nakon afere oko nameštanja.  Ni malo ružičasta situacija.

-Ne bih se vraćao na ono što je bilo. Dobro nam je bila došla reprezentativna pauza, digli smo ekipu, pre svega fizički. Sada je to jedna druga priča. Videli ste, golove dajemo u finišu meča, što znači da imamo snage za završnicu. To je ono što me raduje i ubeđen sam da idemo pravim putem. Neće nas ove pobede promeniti. Sada se lakše diše, ali opezni smo i tražim od igrača maksimalnu koncentraciju, kaže Darko Nestorović.

Bio je strateg Zvijezde 09 pred okršaj sa Zrinjskim optimista. Ubeđivao je sve u klubu da mogu do dobrog rezultata.

-Rekao sam da nam dolazi najbolja ekipa u Bosni i Hercegovini. Oni to zaista i jesu. Znaju da igraju. Očekivao sam  da će nas stisnuti i tražili smo svoju priliku u kontrama. Izašli su visoko na nas, a  ostavilo nam je to mnogo prostora za kontranapade. Iskoristili smo jedan i uzeli velika tri boda. Moram reći da sam ponosna na igrače. Ponašaju se više nego korektno. Protivnike poštujemo, a sebe cenimo i nismo dozvolili da padnemo u euforiju i eventualno nečim povredimo suparnike. Poštujemo sve klubove bez obzira da li pobeđivali ili gubili. Zrinjski ostavljamo iza sebe i okrećemo se Čeliku, kaže nam Nestorović.

Iako je šampionat još u toku, Nestorović je ipak nedavno smanjio igrački kadar Zvijezde 09. Raskid ugovora su dobili Omanović i Stanić, a Trifković, Parmaković i Nasri iz Gane treniraju sa juniorima.

-To smo uradili pre mesec dana, a moram reći da neće tu biti kraj. Ima još igrača koji će morati potražiti novu sredinu u zimskom prelaznom roku. Dobro znam šta nam nedostaje i na dovođenju takvih fudbalera ćemo da radimo. Ipak,  do pauze ima još mnogo da se igra, pa smo svi koncentrisani na šampionat, sa  zadovoljstvom u glasu rekao nam je Nestorović, koga ni gripa nije mogla odvojiti od terena.Već desetak dana bori se sa virozom, ali nije propustio ni jedan trening.

Izvor: sportdc.net

Branimir Đokić