Saša Jovović najavljuje utakmicu sa Zrinjskim!

Utakmica XVI kola BHT Premijer lige BiH između ekipa Zvijeda 09 i Zrinjskog igra se u u subotu, 03.11.2018. godine na gradskom stadionu u Ugljeviku sa početkom od 13:30 minuta.

Komentar utakmice sa Željezničarem i najavu protiv Zrinjskog dao je Saša Jovović, novajlija u ekipi Zvijezde 09, a ujedno i strijelac pobjedonosnog gola protiv Željezničara:

„Na treninzima smo se pripremali da neutrališemo napade Željezničara i smatram da smo dobro odgvororili zadatku. Namjenki smo prepustili inicijativu Želji što nam je ostavilo prostora za kontranapade koje smo uvježbavali na treningu. Ekipa Željezničara je dobar tim koji „dave“ protivnika svih 90 minuta dok ga ne slome. Ispoštovali smo dogovore sa treninga što je rezultitalo i kontranapadom u 95 minuti gdje sam postigao gol. Što se gola tiče, ja sam jako zadovoljan i ne bih mnogo da govorim o tome. Zadatak svakog špica je da daje golove i da odgovara na zahtjeve koji pomažu ekipi. Protiv Želje sam ja dao gol, sledeću utakmicu će neko drugi biti junak. Najbitnije je da se pobjeđuje.

U subotu dočekujemo jednu od najboljih ekipa u Premijer ligi BiH. Nakon tri vezane pobjede maskimalno smo motivisani da pružimo što bolju partiju protiv Zrinjskog. Mogu da kažem da je atmosfera u ekipi sjajna. Na treninzima sve „pršti“ od rada. Znamo da nas očekuje težak meč ali uz maksimalno zalaganje svih igrača možemo očekivati novu pobjedu, četvrtu u nizu. Ovim putem pozivam sve ljubitelje fudbala da dođu na utakmicu i pomognu nam u ostvarenju našeg cilja“ – zaključio je Jovović.

Branimir Đokić