U Zvijezdi 09 zadovoljni žrijebom polufinala Kupa BiH

Krupa favorit, predaje nema

Šef stručnog štaba Zvijezde 09 Miodrag Pantelić ulogu favorita u mečevima polufinala Kupa BiH prepustio je Krupi, zbog činjenice da se takmiči u višem rangu, ali je napomenuo da njegov tim nije bez šansi za plasman u finale.

– Mi smo jedina ekipa koja nije član Premijer lige BiH, a igra polufinale Kupa BiH zbog čega nam je ime protivnika bilo potpuno nebitno. Željeli smo da izbjegnemo Željezničar, a između Slobode i Krupe možda nam je zbog manje udaljenosti više odgovarala Sloboda, međutim nismo nezadovoljni. U prvom susretu koji igramo pred našim navijačima pokušaćemo da ostvarimo aktivan rezulltat pred revanš. Oni su favoriti jer igraju u višem rangu takmičenja, ali to ne znači da ćemo se unaprijed predavati, već da ćemo učiniti sve kako bi napravili iznenađenje i ostvarili plasman u finale, te tako napravili najveći uspjeh u istoriji kluba. Naša najveća prednost biće činjenica da ćemo igrati bez opterećenja i da će Krupa nositi breme favorita, što može biti veoma značajan faktor u ovom dvomeču – rekao je Pantelić.

Vezista Damjan Krajišnik očekuje da njegova ekipa odigra kvalitetne mečeve protiv Krupe i pokaže da zaslužuje plasman u Premijer ligu BiH.

– Mečevi polufinala Kupa BiH su veliki izazov za nas i biće to prava prilika da vidimo koliko vrijedimo. Ne ide nam na ruku to što prvi susret igramo kod kuće, ali se nadamo da ćemo odigrati kvalitetno i u revanšu imati svoju šansu. Igramo u ritmu srijeda-subota što će sigurno dosta da iscrpi ekipu, međutim imamo dosta kvalitetnih igrača koji mogu da odgovore na sve izazove – zaključio je Krajišnik.

AUTOR: Rade Jokić

Dalibor Jović