Mladi fudbaler Zvijezde 09 Kristijan Tojčić na meti evropskih klubova

Zvijezda 09 mjerka ponude za Tojčića

Osamnaestogodišnji vezista Zvijezde 09 Kristijan Tojčić mogao bi tokom proljeća ili početkom sledeće sezone promjeniti sredinu i karijeru, te nastaviti u nekom od klubova koji se takmiče u najjačim evropskim ligama.

Interesovanje za talentovanog vezistu pokazalo je nekoliko ekipa, a o njegovom odlasku odlučivaće isključivo uprava kluba iz Etno sela “Stanišići”. Već naredne sedmice Tojčić će kao gost trenirati sa ekipom švedskog AIK-a koja je pokazala veliko interesovanje, a ukoliko tim iz Štokholma pristane na finansijske uslove Zvijezde 09 moglo bi odmah doći do realizacije transfera.

Kristijan Tojčić

– Velika mi je čast što ću boraviti u kampu i trenirati sa AIK-om, koji je jedna od najboljih švedskih ekipa. Sigurno ću steći dragocijeno iskustvo kroz rad sa njima, jer je to ekipa koja redovono igra u evropskim takmičenjima. Nije isključeno da ukoliko se dva kluba dogovore da karijeru upravo nastavim u Švedskoj – rekao je Tojčić.

Mladi vezista standardni je reprezentativac Republike Srpske i u jesenjem dijelu sezone odigrao je pet mečeva za prvi tim Zvijezde 09, a zabilježio je i jedan nastup u Kupu BiH. Za omladinsku ekipu Tojčić je odigrao dvadesetak meceva tokom jesenjeg dijela sezone i jedan je od najstandardnijih igrača tima iz Etno sela “Stanišići” u Premijer ligi BiH za omladince. Predsjednik kluba Boris Stanišić ističe da se u Etno selu “Stanišići” posebna pažnja posvećuje mladim i talentovanim fudbalerima.

– Preko dvadeset mladih fudbalera iz našeg kluba je nastupalo za reprezentacije BiH i RS, dok su neki igrali i za Srbiju. Omladinci se takmiče u Premijer ligi BiH, dok su kadeti u samom vrhu tabele Kadetske lige BiH – grupa sjever. U toku pripremnog perioda omogućili smo omladincima i kadetima prijateljske mečeve sa nekim od najjačih klubova sa prostora bivše Jugoslavije. Mladi igrači kod nas imaju idealne uslove za rad i napredak, pa sam siguran da će u narednom periodu biti još veće interesovanje za naše fudbalere – zaključio je Stanišić.

AUTOR: Rade Jokić

Dalibor Jović