Tim iz Etno sela “Stanišići” gostuje Olimpiku u meču četvrtfinala Kupa BiH

Zvijezda 09 vjeruje u prolaz

Fudbaleri Zvijezde 09 na prvi meč susret četvrtfinala Kupa BiH, protiv Olimpika, putuju sa željom da ostvare što povoljniji rezultat kako bi na svom terenu u revanšu imali realne izglede za prolaz u polufinale. U timu iz Etno sela “Stanišići” sa puno optimizma dočekuju ovaj susret, a promjena na klupi je pozitivno djelovala na ekipu koja je u prvenstvenom susretu protiv Slavije odigrali jedan od najboljih mečeva ove sezone.

Vezista Damjan Krajišnik ističe da njegova ekipa kompletna dočekuje ovaj meč i očekuje da će na Otoci ostati neporažena.

Damjan Krajišnik (crveni dres)

– Posle prvenstvene pobjede protiv Slavije sa dodatnim samopouzdanjem putujemo na meč protiv Olipmika i na Otoci želimo da odigramo što kvalitetniji meč, kako bi sa realnim šansama dočekali revanš. Znamo da je domaći tim veoma iskusan, sa puno igrača, koji imaju premijerligaško iskustvo i to će biti njihova najveća prednost. Igraju odlično ove sezone u prvenstvu FBiH, pred svojim navijačima i znamo da nas čeka težak zadatak. Naš cilj je da izdržimo pritisak u prvih dvadesetak minuta, te nakon toga pokušamo doći do svoje igre. Sve ukazane prilike moramo iskoristiti, a ako u tome uspjemo, bićemo veoma blizu plasmana u polufinale Kupa BiH – rekao je Krajišnik.

Ukoliko ostvare prolaz u polufinale Kupa BiH, igrači Zvijezde 09 bi napravili najveći uspjeh u istoriji kluba.

– Plasmanom u četvrtfinale smo već napravili najveći uspjeh, ali sada imamo realne šanse da napravimo još jedan korak i ispišemo istoriju. To će biti dodati motiv za nas, iako bez pritiska ulazimo u ovaj dvomeč. Naš cilj ove sezone je plasman u Premijer ligu BiH i to će nam i dalje biti prioritet. Bilo bi lijepo kada bi izbacili Olimpik, te na proljeće u polufinalu odigrali dvomeč protiv neke od ekipa iz Premijer lige BiH, što bi odlično poslužilo da vidimo šta možemo u elitnom rangu BiH fudbala – zaključio je Krajišnik.

AUTOR: Rade Jokić

Dalibor Jović