Kadeti Zvijezde 09 poraženi u finalu turnira “Dr Milan Jelić” u Modriči

Penal lutrija pripala OFK Beogradu

Kadeti Zvijezde 09, nakon izvođenja jedanaesteraca, poraženi su od OFK Beograda u finalu 8. Memorijalnog turnira “Dr Milan Jelić”, koji je održan u protekla dva dana u Modriči. U finalnom meču nije bilo golova, a u udarcima sa “bijele tačke” sretnija je bila ekipa sa Karaburme, koja je tako po drugi put osvojila turnir koji se organizuje u znak sjećanja na nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske i prvog čovjeka fudbala u RS i BiH. Kadeti iz Etno sela “Stanišići” u uvodnim mečevima savladali su Borac iz Šamca sa 4:1, te favorizovanu beogradsku Crvenu Zvezdu sa 2:1. U polufinalu Zvijezda 09 je savladala Sarajevo sa 1:0 i ostvarila zaslužen plasman u finale.

– Odigrali smo odlično u tim mečevima i slavili zaslužene pobjede koje su nas odvele u finale. U finalu smo protiv OFK Beograda bili ravnopravan protivnik, ali nismo iskoristili nekoliko prilika i meč je završen bez pogodaka. Tim sa Karaburme je imao više sreće u penal lutriji i osvojili su trofej. Moramo biti zadovoljni onim što su naši igrači prikazali na turniru, jer smo savladali Crvenu Zvezdu i Sarajevo koji su među najjačim timovima u regionu, u ovom uzrastu. Moramo pohvaliti organizaciju turnira i za moje igrače je ovo jedno novo iskustvo, a ukoliko dobijemo poziv i naredne godine rado ćemo se odazvati i doći u Modriču – rekao je Nebojša Đekanović, trener kadeta Zvijezde 09.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je kapiten kadeta Zvijezde 09 Nikola Stanišić, koji nije bio razočaran porazom u finalu.

Nikola Stanišić

– Odigrali smo odlično tokom cijelog turnira, kao i finalnu utakmicu u kojoj smo odigrali bez pogodaka. Kod izvođenja jedanaesteraca je sreća presudni faktor, pa nismo toliko razočarani i sve je ovo odlična škola za nas. Stali smo na poslednjem stepeniku, ali se nadam da ćemo uzeti učešće i naredne sezone, te stići do trofeja. Nagrada za najboljeg igrača mi sigurno puno znači, ali je ona produkt kolektiva, zbog čega moram da se zahvalim saigračima, stručnom štabu i klubu – zaključio je Stanišić.

AUTOR: Rade Jokić

Dalibor Jović