U klubu iz Etno sela “Stanišići” puno pažnje posvećuju radu sa mlađim selekcijama

Više od dvadeset reprezentativaca BiH i RS iz Zvijezde 09

Ozbiljan rad sa mlađim kategorijama u poslednjih nekoliko sezona donio je Zvijezdi 09 zapažene rezultate i punu afirmaciju velikog broja mladih igrača koji su stigli do reprezentativnog dresa BiH i Republike Srpske. Poslednji poziv u nizu stigao je na adresu Damjana Krajišnika koji pozvan na okupljanje reprezentacije RS do 21 godine. Mladi vezista je jedan od najstandardnijih u prvom timu iz Etno sela Stanišići koji zauzima prvo mesto na tabeli Prve lige RS i koji je ostvario plasman u osminu finala Kupa BiH i RS.

Iz prvog tima reprezentativne pozive za U-19 reprezentaciju RSredovno dobijaju Milorad Albijanić, Stefan Rakić, Kristijan Tojčić i Luka Asentić. Iz omladinske ekipe članovi te reprezentacije su još Milun Avramović, Vladan Mandić i Nemanja Parmaković, a Zvijezda 09 od svih klubova ima najviše reprezentativaca Republike Srpske u ovom uzrastu. Zvijezdini omladinci se takmiče u Premijer ligi BiH gde posle sedam odigranih kola zauzimaju mesto u sredini tabele.

– U poslednjoj utakmici smo gostovali ekipi Sarajeva koja je prva na tabeli i poraženi smo rezultatom 3:2. Nakon susreta svi predstavnici kluba sa Koševa, kao i službena lica čestitala su nam na prikazanoj igri, jer nijednog trenutka nismo bili lošiji rival na terenu. Posebno su prijale pohvale ljudi koje vode mlađe kategorije Sarajeva koji su istakli da smo mi osveženje u ovom rangu takmičenja. Imamo najmlađu ekipu u ligi koja će i naredne sezone u istom sastavu moći da igra. Ove sezone glavni cilj je da ovi mladi igrači steknu punu afirmaciju i pokažu da se u našem klubu radi ozbiljno. O nekim većim rezultatskim ciljevima moći ćemo razmišljati naredne sezone, kada ovi fudbaleri budu imali iskustvo potrebno za igranje protiv najboljih timova u BiH – rekao je koordinator mlađih selekcija Zoran Gligorić.

Dres kadetske reprezentacije BiH iz Zvijezde 09 oblačili su Marko Brkić, Nikola Stanišić, Rado Radić i Dragan Matković. U istom uzrastu u reprezentaciji RS nastupali su: Igor Blagojević, Aco Bijelić, Filip Svjetlanović, Viktor Draganić, Nikola Mijović, Goran Šujić, Vladan Tomić i Sergej Dojčinović. Kadeti Zvijezde 09 nakon šest odigranih kola u Omladinskoj ligi BiH – grupa ,,Sjever B“ zauzimaju drugu poziciju.

Sergej Dojčinović (bijeli dres) član kadetske selekcije RS

Stefan Rakić (narandžasti dres) član omladinske reprezentacije RS

Članovi U-15 reprezentacije BiH Andrija Janjić, Luka Janković, Predrag Tripunović i Slobodan Tomić su najbolji pokazatelj stručnog rada sa najmlađima koji imaju idealne uslove za treniranje i fudbalski napredak.

Kristijan Tojčić (narandžasti dres) član omladinske reprezentacije RS

Damjan Krajišnik (narandžasti dres) član mlade reprezentacije RS

– Cilj kluba je da stvaramo igrače iz sopstvenog pogona koji će proći sve naše mlađe selekcije i stići do prvog tima, gde će moći da se pokažu u najboljem svetlu. Obezdedili smo mladim igračima sve potrebne uslove za rad, kao i stručne trenere koji prate njihov razvoj. Nekoliko igrača koji su prošli našu školu je već otišlo u ozbiljne klubove u Srbiji i Hrvatskoj, a interesovanje za naše igrače je sve veće. Moram da kažem da su nas kontaktirali menadžeri iz nekoliko evropskih država koji su izrazili zainteresovanost za naše fudbalere – zaključio je predsednik kluba Boris Stanišić.

AUTOR: Rade Jokić

 

Dalibor Jović